Мишени на нападенията са били различни обекти на анексирания от

...
Мишени на нападенията са били различни обекти на анексирания от
Коментари Харесай

Русия обяви, че е отблъснала украински атаки с 20 дрона срещу Крим

Мишени на нападенията са били разнообразни обекти на анексирания от Русия украински полуостров. Няма потърпевши хора, нито са нанесени материални вреди, заяви министерството на защитата на Руската федерация.

В официалното съобщение се прецизира, че 14 от дроновете са били свалени от съветската противовъздушна защита, а останалите шест са били обезвредени от средства за радиоелектронна битка.

Предишната сходна офанзива на Крим беше осъществена на 30 юли. Тогава съветските въоръжени сили отблъснаха нахлуване с 25 дрона, отбелязва ТАСС.

Агенция Ройтерс прави ангажимента, че изказванията на съветското министерство на защитата не може да бъдат тествани по самостоятелен път.

До момента няма коментар от страна на Украйна. Тя съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за офанзиви, само че споделя, че унищожаването на военната инфраструктура на Русия е от решаващо значение за украинската контраатака, отбелязва Ройтерс.

След съветската пълномащабна инвазия в Украйна преди близо година и половина последователно започнаха офанзиви и на територията на Русия. Отначало спорадични, те зачестиха през последните месеци.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР