Мишел Гизин и Уенди Холденер донесоха двойния успех на Швейцария

...
Мишел Гизин и Уенди Холденер донесоха двойния успех на Швейцария
Коментари Харесай

Нов провал за Шифрин в Пекин, двойна радост за Швейцария

Мишел Гизин и Уенди Холденер донесоха двойния триумф на Швейцария в алпийската комбинацията при дамите на Олимпийските игри в Пекин. Така за втора поредна Олимпиада те приключиха на почетната стълбичка, откакто в Пьончан 2018 Гизин още веднъж бе шампионка, а Холденер взе бронза. Фаволитката Микаела Шифрин записа нов неуспех, откакто не съумя да приключи слалома.

Гизин бе 12-а след спускането, с пасив от тъкмо секунда по отношение на най-бързата в скоростния стадий Кристин Шайер (Австрия). В слалома обаче швейцарката бе изрично най-бърза и с лекост стигна до златото с задатък от 1.05 секунди по отношение на Холденер. Двукратната международната шампионка в дисциплината от Санкт Мориц 2017 и Оре 2019 даде трето време в слалома, само че загуби цели 1.06 от Гизин и нямаше късмет за златото.

Бронзовото отличие остана за италианката Федерика Бриньоне, която приключи на 1.85 зад Гизин, откакто бе осма в спускането и четвърта в слалома. На единствено 0.80 зад двукратната носителка на дребната международна купа в комбинацията остана чехкинята Естер Ледецка, която не съумя за втора поредна Олимпиада да вземе орден в ските и сноуборда. Водачката след спускането Шайер приключи на шесто място, откакто даде седмо време в слалома.

Сочената за любимка в днешната композиция, международната шампионка от Кортина 2021, Микаела Шифрин още веднъж се провали на трасето за слалом, което още веднъж бе редено от треньора на американките Майк Дей. Този път звездата на алпийските ски мина сполучливо петата врата, само че отпадна на десетата. Така Шифрин си потегля от Игрите в Пекин с празни ръце от самостоятелните стартове, макар че взе участие във всички съревнования. В коронните си дисциплини слалом и великански слалом тя не приключи първите маншове, а в Супер-Г и спускането остана надалеч от медалите.

Тя ще има още един късмет за орден по време на отборната конкуренция в събота, в която обаче американците са считани за новобранци. Паралелното съревнование ще постави завършек на програмата на алпийските ски в Пекин в събота от 5:00 часа българско време.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР