Мишел Барние, главният преговарящ за Brexit от страна на Европейския

...
Мишел Барние, главният преговарящ за Brexit от страна на Европейския
Коментари Харесай

Мишел Барние: ЕС е готов да отговори на турските провокации

Мишел Барние, основният договарящ за Brexit от страна на Европейския съюз (EС), съобщи в понеделник, че Брюксел е подготвен да отговори съответно при положение, че Турция продължи „ противозаконните си сондажи за въглеводороди “, като означи, че Съюзът стои твърдо зад Кипър. Това предава електронното издание на вестник Kathimerini, представено от организация " Фокус ".
Барние, който сега е на посещаване в Кипър в подтекста на турне по европейските столици, с цел да разиска обстановката във връзка с Brexit, се срещна с кипърския министър на външните работи Никос Христодулидис, който го осведоми за неотдавнашните противозаконни интервенции на Турция в изключителната икономическа зона на Кипър.
„ Европейски Съюз стои твърдо зад Кипър и чака Турция да зачита суверенните права на страните членки на Европейски Съюз ", сподели Барние, като повтори бележките на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск след срещата на върха на Европейски Съюз в Сибиу, Румъния.
Барние сподели още: „ Изразяваме сериозна угриженост по отношение на оповестеното от Турция желание за осъществяване на сондажни действия в изключителната икономическа зона на Кипър ".
„ В този подтекст ние настоятелно призоваваме Турция да прояви въздържаност, да зачита суверенните права на Кипър в ИИЗ и да се въздържа от всевъзможни сходни противозаконни дейности, на които Европейски Съюз ще реагира съответно и в цялостна взаимност с Кипър “, добави той.
Христодулидис сподели, че възходящите противозаконни действия на Турция в ИИЗ на Кипър са в нарушаване на суверенните права на Никозия и опонират на интернационалното право и правото на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР