Мисълта е много силно оръжие, но лесно може да бъде

...
Мисълта е много силно оръжие, но лесно може да бъде
Коментари Харесай

Трикове, които всеки трябва да знае

Мисълта е доста мощно оръжие, само че елементарно може да бъде смутена. Всеки ден попадаме в разнообразни обстановки, които покачват равнищата ни на стрес. Търсим решение за тях, само че не намираме. Тогава се нуждаем от някои психически трикове. Вижте 4 случая, в които може да употребявате някои от тях, за по-малко стрес.

Как да махнете досадна ария от главата си?

Едно от най-дразнещите неща е да се сетим за ария, която не харесваме. Тя като че ли влиза в главата ни и ние не стопираме да си я тананикаме, осъзнавайки какъв брой ни нервира това. Но тя е там. Всичко, което би трябвало да извършите е да приложите за тази обстановка резултата на Зейгарник. Според него, хората си спомнят по-добре незавършените задания, в сравнение с приключените. Изслушайте въпросната ария до дъно. След като тя свърши има огромна възможност мозъкът най-сетне да се „ освободи “ от нея.

Как да избегнете споровете в работата?

Конфликтните обстановки са неизбежни, изключително в работата, защото там прекарваме по-голяма част от деня си. Ако има сътрудник, с който не се харесвате, само че ви следва служебна среща с него, знаете какъв брой стресиращо е това. Очакванията са да назрее скандал. Как да възпрепятствате това? Седнете тъкмо до него в залата за срещи. Звучи непродуктивно, само че работи. Също по този начин преди срещата обърнете тялото си към него, попитайте го нещо, може даже да не е обвързвано с работата.

По-лесно започваме спор с човек, който е на разстояние от нас. Сядайки до вашия съперник е малко евентуално това да се случи, даже гневът му може да намалее.

Как да убедим някого в концепциите си?

Опитвате се да прокарате концепция, да спечелите бизнес сътрудници, да убедите шефа си какъв брой забавна е концепцията ви и т. н. Какво ви липсва в тази обстановка? Едно кимване. Когато говорите, това което би трябвало да добавите към вашата презентация е кимването. Това вдъхва доверие, кара другите да кимват, убеждава ги да се съгласят с изложеното.

Хората сме склонни да се отразяваме взаимно, тъй че в случай че някой отразява кимването ви, евентуално към този момент е склонен с вас.

Някой ви гледа, само че не сте напълно сигурни?

Пътувате в градския превоз, редите се на опашка, хапвате в заведение и имате чувството, че индивидът Х ви следи. Е, няма по какъв начин да отидете и да го попитате, само че има метод да ревизирате дали е по този начин. Прозявка – даже и да не ви се прозява, изиграйте я. Прозевките са „ заразни “ и в случай че някой ви следи, би трябвало и той да се прозее. Убедете се сами. Пуснете си клипче в интернет с прозевки и ще видите по какъв начин у вас се появява предпочитание за същото.

Източник: Az-jenata

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР