Миряна Маркович, вдовицата на бившия сръбски лидер Слободан Милошевич, често

...
Миряна Маркович, вдовицата на бившия сръбски лидер Слободан Милошевич, често
Коментари Харесай

Почина вдовицата на Милошевич – Мира Маркович

Миряна Маркович, вдовицата на някогашния сръбски водач Слободан Милошевич, постоянно наричана " Лейди Макбет на Балканите ", умря на 76 години, заяви през днешния ден пред Агенция Франс Прес неин непосредствен.

За жал мога да потвърдя, че Мира Маркович умря, сподели Милютин Мрконич без да заяви повече детайлности. Местни медии прецизираха, че тя е умряла в болница в Москва след боледуване.

Според един от нейните другари Драголюб Кочович, представен от сръбския вестник " Блиц ", желанието на Мира Маркович е било да се върне в Сърбия, " само че не и в случай че от летището я отведат напряко в пандиза ".

Миряна Маркович, която упражняваше огромно въздействие върху брачна половинка си, през 2003 година напусна Сърбия, където бе упрекната в корист с властта. Тя бе упрекната и по делото със загадъчното ликвидиране през 2000 година на някогашния президент Иван Стамболич.

През юни 2007 година в Сърбия бе издадена заповед за арест на Маркович и нейния наследник Марко по обвиняване в присъединяване в мрежа за трафик с цигари.

През 2008 година майката и синът получиха политическо леговище в Русия.

Слободан Милошевич, някогашен президент на Югославия, умря през март 2006 година в килия в центъра за задържане на Международния углавен съд за някогашна Югославия в Хага преди края на процеса против него за геноцид, закононарушения против човечеството и военни закононарушения през 90-те години в някогашна Югославия. Той бе свален от власт след национален протест през октомври 2000 година, а през април 2001 бе задържан, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР