Мирно минава четвъртата вечер от протеста в Габрово. Габровци все

...
Мирно минава четвъртата вечер от протеста в Габрово. Габровци все
Коментари Харесай

Масов протест в Габрово, полицаите - с жилетки Антиконфликт

Мирно минава четвъртата вечер от митинга в Габрово. Габровци към момента считат, че кметът на града - Таня Христова е - отговорна за протичащото се и не престават да желаят оставката й. Хиляди са се събрали на площада, макар дъжда. Засилено е полицейското наличие, а жилетките на служителите на реда са с надпис " Антиконфликт ", оповестява Народоосвободителна въстаническа армия ТВ.
Към този миг към този момент са арестувани няколко души. Те са били задържани в последните часове от днешния ден поради това, че не са носели у себе си персонални документи. У част от тях са открити и бомбички. На всички входове на Габрово са основани спонтанни пропускателни пунктове. Служителите на реда порверяват всички коли с друга от габровска регистрация, с повече пътуващи и най-вече млади мъже. Някои от проверяваните недоволстват, че процедурата им губи времето. Други, пък, са съгласни с ограниченията са сигурност.
Припомняме, че най-вече роми напуснаха Габрово още през вчерашния ден на обяд. Тези, които са останали, споделят, че се опасяват. " Заради трима роми страдат всички ", показват недоволството си останалите.
Очаква се протестното шествие да тръгне по улиците на Габрово. Днес, за първи път, от началото на публичното неодобрение в демонстрациите се включва и продавачът Венцислав, който пострада от побоя. По-рано през днешния ден той изясни, че двукратно е предизвестил ромите да не основават напрежение в магазина, само че те са траяли с спора. Последвали са обидни думи, отправени от тях към него и тогава той е реагирал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР