Мирни жители в сирийския граничен град Рас ал Айн са

Мирни жители в сирийския граничен град Рас ал Айн са ...

Първи жертви взе турската атака в Сирия.

Мирни жители в сирийския граничен град Рас ал Айн са били ранени при ударите на турската авиация и артилерия по града и околностите му, предаде ТАСС, като се позовава на информация на телевизия Ал Хадас.
Според кюрдски източници са убити двама мирни жители и са ранени още около 20. Убити са също седем кюрдски бойци от коалицията "Сирийски демократични сили".
Телата им са били докарани в болницата в град Айн Иса, намиращ се на север от провинция Ракка. Ранени са били 16 членове на сирийската опозиция, предава телевизията, цитирана от в. "24 часа".
По информация на Ал Хадас турските военновъздушни сили са нанесли общо 16 удара по позиции на кюрдски формирования, по техни контролни пунктове и бази в населените места Мешрафия, Хирбет-Банат, Ал Асадия и Бир Нух. Гъсти облаци дим се издигат над тези райони.
Турска авиация е била забелязана в небето над град Дербасия, разположен на 50 км от границата с Турция. Артилерията обстрелва град Айн Иса, както и район между градовете Рас ал Айн и Тал Абяд. Увеличава се напливът на бежанци от граничните населени места.
По информация на сирийската агенция САНА действията на турските военни са довели до разрушения в населени места. По данни на агенцията снаряди падат в района на град Камишли, където се намира щаб на коалицията "Сирийски демократични сили".

Източник: actualno.com