Мирни жители в сирийския граничен град Рас ал Айн са

...
Мирни жители в сирийския граничен град Рас ал Айн са
Коментари Харесай

Първи жертви взе турската атака в Сирия

Мирни поданици в сирийския граничен град Рас ал Айн са били ранени при ударите на турската авиация и артилерия по града и покрайнините му, съобщи ТАСС, като се базира на информация на телевизия Ал Хадас.
Според кюрдски източници са убити двама мирни поданици и са ранени още към 20. Убити са също седем кюрдски бойци от обединението " Сирийски демократични сили ".
Телата им са били докарани в болничното заведение в град Айн Иса, намиращ се на север от провинция Ракка. Ранени са били 16 членове на сирийската съпротива, предава малкия екран, представена от в. " 24 часа ".
По информация на Ал Хадас турските военновъздушни сили са нанесли общо 16 удара по позиции на кюрдски формирования, по техни контролни пунктове и бази в обитаемоте места Мешрафия, Хирбет-Банат, Ал Асадия и Бир Нух. Гъсти облаци пушек се издигат над тези региони.
Турска авиация е била видяна в небето над град Дербасия, ситуиран на 50 км от границата с Турция. Артилерията обстрелва град Айн Иса, както и регион сред градовете Рас ал Айн и Тал Абяд. Увеличава се напорът на бежанци от граничните обитаеми места.
По информация на сирийската организация САНА дейностите на турските военни са довели до опустошения в обитаеми места. По данни на организацията снаряди падат в региона на град Камишли, където се намира щаб на обединението " Сирийски демократични сили ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР