Мирна акция за енергийна независимост на страната ни се проведе

...
Мирна акция за енергийна независимост на страната ни се проведе
Коментари Харесай

Екозащитници с мирен протест, настояват за енергийна независимост

Мирна акция за енергийна самостоятелност на страната ни се организира в центъра на София. " Грийнпийс България " упорстваха за среща с енергийния министър Александър Николов, която не се състоя.

Около 10 часа стачкуващи влязоха в постройката на отрасловото министерство. Те имаха намерение да обсъдят с министър Николов ограниченията за гарантиране на енергийната взаимозависимост на страната. Според " Грийнпийс " България би трябвало в най къси периоди да се отскубне от зависимостта си от изкопаеми и нуклеарни горива, изключително на фона на продължаващата война в Украйна.

" Това, което е належащо и се бави към този момент 9 месеца и ние сме имали поредна комуницакция с енергийното министерство, е удобното законодателство, което е направено в европейските институции. Което е гласувано от българските представители в европейските институции и то би трябвало да бъде приспособено в българския закон за възобновима сила - приказваме за директивата за поощряване за възобновима сила, която дава право на хората самостоятелно да създават сила за лични потребности и да станат енергийнонезависими ", съобщи Балин Балинов от организацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР