Мирен протест организират жители на пловдивското село Милево в подкрепа

...
Мирен протест организират жители на пловдивското село Милево в подкрепа
Коментари Харесай

Бранят с протест полицая от с. Милево, обвинен в убийство

Мирен митинг провеждат поданици на пловдивското село Милево в поддръжка на служителя на реда Ангел Георгиев, упрекнат в ликвидиране посредством побой, научи " Марица " от свои източници. На него ще участват близки, другари и познати на униформения от подучастъка в Садово, съгласно които той е наклеветен и няма никаква виновност за нещастието, разиграла се на събора в Милево.

Протестът ще започва в 09.00 часа сутринта пред Апелативния съд в Пловдив. Час по-късно магистратите ще  гледат мярката на Георгиев. Миналата седмица Окръжният съд постанови непрекъснатото му задържане. Адвокатът на служителя на реда - Евгени Костадинов счита, че клиентът му освен е наклеветен, ами е пробвал да предотврати нещастието, приключила със гибелта на 47-годишния Огнян.

Според обвиняването, сред служителят на реда и жертвата е зародил спор, при който униформеният нанася гибелен побой на съперника си. След това зарязал безжизненото тяло, което било намерено няколко часа по-късно.

Адвокатът уточни, че отговорни са трима души от Караджово, които влезнали в препирня с мъртвия Огнян. " Те би трябвало да са в правосъдната зала, а не Ангел ", сподели пред съда адв. Костадинов. По думите му служителят на реда се е намесил, с цел да ги разтърве и не е направил нищо неприятно. Напротив - работил е професионално. Огнян извадил нож, а Ангел му го е взел от ръцете с професионален захват, с цел да не нарани някого. Защитата желае мярка " домакински арест " или " парична гаранция ". 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР