Мирела Демирева ще се завърне на бял кон за Олимпийските

...
Мирела Демирева ще се завърне на бял кон за Олимпийските
Коментари Харесай

Майката на Демирева: Мирела ще се върне на бял кон

Мирела Демирева ще се завърне на бял кон за Олимпийските игри в Токио. В това е уверена Валя Демирева, майка на най-успешната българска лекоатлетка за последните години. Звездата в скока на височина остана разочарована от десетото място на Световното състезание в Доха (Катар). Това беше последният старт за 30-годишната състезателка през сезона.

“Нямаше ден, изясни Валя Демирева, която е една от най-хубавите български треньорки. - Отиде, с цел да скача за златото. Тя е на правилото, че няма смисъл, в случай че не се стреми към най-голямото. За страдание нищо не се получаваше във финала.”

Мирела приключи със 189 см. Резултатът е надалеч от най-хубавото й достижение през сезона. На квалификациите тя преодоля 194 см.
 “Много ми беше мъчително след финала. Не можах да дремя, а си представях по какъв начин тя се тормози. Свикнала е да бъде №1, добави Деримева. - При Григор Димитров е същото. Когато загуби, има доста обстоятелства, които остават встрани. Мирела не правеше познатия разбег. Още когато я видях да скача, усетих, че няма да й бъде ден. Ако погледнем реалистично, десетото място в света не е по никакъв начин малко. На тези международни шампионати не й върви.”

Демирева има затрупан норматив за Олимпиадата в Токио. Тя ще пази сребърния си орден от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година.

“България Днес”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР