Миомир Кецманович сложи край на серията на швейцарския квалификант Марк-Андреа

...
Миомир Кецманович сложи край на серията на швейцарския квалификант Марк-Андреа
Коментари Харесай

Ясни са финалистите на турнира в Кицбюел

Миомир Кецманович постави завършек на серията на швейцарския квалификант Марк-Андреа Хюслер и го победи на полуфиналите на шампионата в Кицбюел (Австрия). Така сърбинът ще играе на финала против Яник Ханфман (Германия), откакто отстрани 303-ия в ранглистата на АТP Хюслер с 6:2, 5:7, 6:3. Малко по-рано Ханфман отстрани Ласло Джере (Сърбия) с 4:6, 6:3, 7:6 (5) в двубой сред двама квалификанти в този шампионат.

Днес пък за първи път от 1990 година насам трима квалификанти играха на полуфинал на шампионат от АТP. Последният квалификант, който завоюва купа от Тура е Даниил Медведев, който подвигна купата през 2018 година на Откритото състезание по тенис на Япония.

И за двамата финалисти купата ще бъде първа. Сърбинът загуби край в Анталия през 2019 година, а Ханфман падна на финала в Гщаад през 2017 година.

Кецманович поведе на Хюслер с 6:2, 5:4 и гледаше към успеха в два сета, само че по-късно загуби пет от идващите шест гейма и се стигна до трети сет. Ханфман пък пропусна два мачбола при 5:4 във финалния сет, само че въпреки всичко от трети опит постави точка на разногласието в тайбрека.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР