Миньори отново излязоха на протест в Старозагорска област. Заради демонстрацията

...
Миньори отново излязоха на протест в Старозагорска област. Заради демонстрацията
Коментари Харесай

Блокирани са пътища край Стара Загора заради нов протест на миньори

Миньори още веднъж излязоха на митинг в Старозагорска област. Заради демонстрацията придвижването по пътищата в региона е затруднено.

От пътната полиция оповестяват, че придвижването по пътя Стара Загора - Казанлък е краткотрайно спряно. В региона на село Змеево протестиращи блокират трафика и се постанова колите да изчакват на място.

Протестиращите ще преминат по Подбалканския път, с цел да доближат Сливенска област. Очаква се придвижването към Нова Загора също да бъде краткотрайно спряно към 17:00 часа през днешния ден.

Демонстрацията е проведена от съдружие " Миньори и енергетици дружно ". Още при започване на март от там излязоха с няколко съществени претенции. Те упорстват страната да спре заплащането на въглеродните излъчвания от централите в Маришкия басейн до построяването на цех за тяхното хващане.

Това са първите митинги на енергетици за тази година. През септември и октомври 2023 година те организираха сходни демонстрации, като още веднъж затрудниха пътната конюнктура и блокираха елементи от автомагистрала " Тракия ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР