Миньори и енергетици блокираха Прохода на Републиката заради несъгласието си

...
Миньори и енергетици блокираха Прохода на Републиката заради несъгласието си
Коментари Харесай

Миньори и енергетици на протест. Затвориха Прохода на Републиката

Миньори и енергетици блокираха Прохода на Републиката поради несъгласието си с Териториалния проект за обективен преход.

На изхода за град Гурково те минаха към гражданско непокорство и пътна обсада.  Хората желаят удължение на периода, в който да бъде разискван Териториалния проект. 

" Териториалните проекти се подходиха на мрачно. Нямаше публично разискване нито с нас, енергетиците и миньорите, нито с регионални кметове или с представители на страната и гражданските придвижвания. Ако тези проекти бъдат признати през днешния ден от Министерски съвет, това значи че енергийната и въглищната индустрия в България ще бъдат унищожени. Намаляването, от време на време, през избран интервал от време в годините на мощностите от енергийните комплекси, както в Стара Загора, по този начин и в Бобов дол и в Перник ще докара до извънредно ограничаване на производството на електричество ", сподели един от водачите на протестиращите пред Българска национална телевизия. 

Блокади има и на още няколко места в област Стара Загора - на Автомагистрала " Тракия " край Стара Загора и в Гълъбово. Протестите са безсрочни до отлагането на проектите на държавното управление да одобри Териториалните проекти в настоящия им тип.

Служители на „ Топлофикация – Русе “ пък блокираха региона на граничен пункт " Дунав мост " в символ на митинг. 

28 септември 2023, 19:36

„ Мини Марица изток “ излизат на митинг


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР