Миньор (Перник) и Монтана завършиха при резултат 1:1 в мач

...
Миньор (Перник) и Монтана завършиха при резултат 1:1 в мач
Коментари Харесай

Миньор Пд продължава без загуба след 1:1 с Монтана

Миньор (Перник) и Монтана приключиха при резултат 1:1 в мач от 10-ия кръг на Втора лига, изиграл се на Стадиона на мира в Перник. По този метод " чуковете " остават единственият отбор, който не познава усета на загубата във второто равнище на българския футбол. Ивайло Димитров откри за домакините в 32-ата минута, само че през втората част Монтана съумя да изравни посредством Стефан Христов (67').

Домакините владееха повече самодейността през първите 15 минути на срещата, само че до по-интересни положения по този начин и не се стигна. Казаков стреля на два пъти, само че при първия случай топката излезе в навън, а при втория бранител на Монтана я отклони в тъч.

В 19-ата минута пристигна и първата опция за гостите. Тогава след недобре изчистена топка Стефан Христов стреля от разстояние непосредствено от воле, само че Леонтиев мазета шута му.

В 26-ата минута Ивайло Димитров получи на границата на наказателното поле, съумя да е обърне и да вкара с акуратен шут. Попадение обаче бе анулирано, защото нападателят е направил нарушаване до момента в който си е създавал пространство. 2 минути по-късно бърза офанзива на гостите докара до това Йорданов да центрира към Цеков, който стреля от чиста позиция, само че Леонтиев съумя да се намеси с една ръка.

В 32-ата минута " чуковете " въпреки всичко съумяха да поведат в резултата. След рикошет топката стигна до Ивайло Димитров, който дебнеше на границата на наказателното поле. Той съумя да навлезе в пеналтерията, да се пребори със бранител на гостите и наоколо от вратарското поле да прокара кълбото под Мюмюнов - 1:0.

Второто полувреме стартира с неакуратен удар от далечно разстояние за Монтана в 48-ата минута. 3 минути по-късно Фудил стреля рисково, само че топката още веднъж излезе в навън. В 66-ата минута домакините можеха да си вкарат автогол, откакто Чиликов се хвърли на шпагат в опит да пресече подаване на неприятелски състезател, само че отклони топката прекомерно близо до своята врата.

От последвалия корнер обаче Монтана съумя да изравни. След центрирането топката бе отклонена с глава и попадна в краката на Стефан Христов, който дебнеше на далечната греда. Той съумя да овладее и да се оправи с няколко бранители в жълто, откакто от дребен ъгъл да насочи кълбото във вратата на перничани - 1:1.

Миньор отговори с моментална офанзива, след която Ивайло Димитров се оказа самичък против вратаря, само че изстрелът му бе избавен от Ферди Мюмюнов.

В идващите минути домакините се втурнаха в офанзива. Божидар Васев се оказа очи в очи със стража на гостите, който бе излязъл много напред, с цел да избие. Веднага по-късно обаче последва отдалечен шут към опразнената врата на Монтана, само че бранител в синьо мазета от голлинията.

Секунди преди края на срещата Четин Седула стреля рисково, само че гостите съумяха да се спасят.

С тази точка Миньор се изкачва до 4-ата позиция с актив от 20 точки, на 2 зад водачите Хебър и Етър и колкото третия Спартак (Варна). Монтана от своя страна е на осмото място с 13 пункта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР