Минск все още не вижда необходимост от създаване на буферна

...
Минск все още не вижда необходимост от създаване на буферна
Коментари Харесай

Беларус все още не вижда смисъл от буферна зона с Украйна

Минск към момента не вижда нужда от основаване на " буферна зона " на границата на Беларус с Украйна. Това съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко в четвъртък по време на визитата си в Москва, оповестява " Интерфакс ".

" В Беларус към момента не виждам потребност от такава зона, що се отнася до санитарната зона сред Украйна и Русия, това не са елементарни въпроси ", сподели Лукашенко при идването си в Кремъл за среща с Владимир Путин. 

" Мисля, че доста ще зависи освен от воюващите страни. Проблемите в Украйна към този момент са съществени, не бих желал Западът да продължи тази ескалация с доставка на оръжие и муниции. в Украйна. Най-вероятно до границата с Беларус. Чакаме. Нека се трансферират ", сподели президентът на Беларус.
 Кремъл чертае санитарна зона съгласно оръжията на Украйна
Кремъл чертае санитарна зона съгласно оръжията на Украйна

Санитарната зона е продължение на " специфичната военна интервенция "

Така той отговори на въпроса към Руската федерация, с цел да се подсигурява сигурността на Белгородска област, за което по-рано приказва губернаторът на този район на Русия.

Според него може да има потребност от " основаване на зона за сигурност, която ще бъде много мъчно да се преодолее благодарение на оръжията, които съперникът употребява, най-вече задгранично произвеждане ".

Припомняме, че през март 2024 година съветският президент Владимир " , която ще бъде мъчно преодолима от украинската войска и задгранична техника.

Той направи изказването в нощта на 18 март след президентските избори. Това беше предшествано от засилен обстрел на региона на Белгород.

" Възможно е поради трагичните събития, които се случват през днешния ден, да бъдем принудени в един миг, когато сметнем за уместно, да създадем избрана " буферна зона " в днешните територии, подчинени на режима в Киев ", сподели Путин.
 Шойгу отхвърля опасността от нова готовност за основаване на
Шойгу отхвърля опасността от нова готовност за основаване на " буферна зона "

Путин загатна концепцията за " буферна зона " след засиления обстрел на Белгородска област

Путин отхвърли да даде повече детайлности, само че сподели, че такава зона може да е задоволително огромна, с цел да спре оръжия, създадени в чужбина, да нанасят удари по съветска територия.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу, отговаряйки на въпроса дали ще е нужна спомагателна готовност за основаване на " буферна зона " покрай границите на Белгородска област

Създаване на буферна зона на украинска територия Това мнение изрази секретарят на президентската администрация Михайло Подоляк.  
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР