Минск. Беларуските власти са готови да изпратят в родината си

...
Минск. Беларуските власти са готови да изпратят в родината си
Коментари Харесай

Лукашенко: Мигрантите на границата с Полша не искат да се връщат в родината си

Минск. Беларуските управляващи са подготвени да изпратят в родината си бежанците, струпани на границата с Полша, само че те не желаят да се връщат вкъщи. Това съобщи президентът на републиката Александър Лукашенко, съобщи думите му организация БелТА .

„ Готови сме, както нормално правехме, да качим всички на самолети, в това число и нa “Белавиа ”, която ще ги върне вкъщи. Но тези хора, би трябвало да кажа, са доста упорити: никой не желае да се върне. И е ясно: те няма къде да се върнат ", сподели белоруският водач. Според него в родината си тези хора нямат покрив над главата си, нямат храна, някой се опасяват за живота си и е невероятно да ги убеди да се върнат вкъщи, макар че Беларус прави такива опити.

Лукашенко също по този начин изрази готовността си да изпрати тези бежанци напряко в Мюнхен, чиито управляващи предложиха да ги одобряват. „ Ако поляците не обезпечат филантропичен кулоар и го блокират, можем да ги закараме до Мюнхен с „ Белавиа “, означи президентът на Беларус.

Той също по този начин отхвърли обвиняванията против Беларус, че не е позволила филантропична помощ за бежанците. Както уточни Лукашенко, сходни изказвания се вършат на Запад, изключително от полска страна. Според президента сходни обвинявания наподобяват повече от странни. Доставката и раздаването на филантропична помощ се прави по негова персонална повеля.

Лукашенко назова обвиняванията в подкрепяне на незаконната миграция " цялостна нелепост ". През последните месеци беларуската страна забрани на няколко хиляди незаконни мигранти да влизат в страната, акцентира той.

И в случай че Европейският съюз одобри нови наказания, Александър Лукашенко даде обещание да даде корав отговор.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР