Мините, които бяха отнесени заради буря в Одеса, плуват към

...
Мините, които бяха отнесени заради буря в Одеса, плуват към
Коментари Харесай

Очакваме мини от Одеса да стигнат у нас след седмица

Мините, които бяха отнесени поради стихия в Одеса, плуват към нас. Най-рано се чакат след 8-10 дни, само че те ще минат доста надалеч от българското крайбрежие, сподели пред бТВ шефът на Морска администрация – Бургас к.д.п. инж. Александър Илиев.
„ Получена е информация, че в резултат на щорм, в северното крайбрежие на Черно море са се отделили мини от техните котви. Към сегашния миг няма заплаха за нашето крайбрежие. На всички кораби се излъчва предизвестие да следят морската среда и при засичане на подобен плаващ обект неотложно да рапортуват “, добави той.
„ Поддържаме връзка с Военноморски сили. Всяка една мина ще бъде обезвредена. Разчитаме на екипажите да ни рапортуват за плаващи мини “, съобщи капитан Илев.
Правителствената пресслужба отговори на информация, че морски мини, сложени на плажа в Одеса, са били отнесени от стихия и плуват в Черно море, представлявайки опасност за плавателните съдове. Ще бъдат непрекъснато следени морските ни граници, както и курсовете на всички съдове в акваторията, написа в известието.
„ Не чакаме мините да излязат на брега, защото морските течения го отдалечават от крайбрежието ни. Когато изплават, тези мини стават забележими на повърхността “, изясни шефът на Морска администрация- Бургас.
В трафик кулата на пристанището в Бургас благодарение на съвременни навигационни системи се следи придвижването на всеки кораб в териториалните води на България, сподели пък кореспондентът Лора Стаматис.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР