Мините, изхвърлени при наводненията от язовир Каховка в Украйна, могат

...
Мините, изхвърлени при наводненията от язовир Каховка в Украйна, могат
Коментари Харесай

ООН: Очаквайте мини по плажовете на Черно море заради язовир Каховка

Мините, изхвърлени при наводненията от язовир " Каховка " в Украйна, могат да изплуват надолу по течението и да стигнат до плажовете на Черно море. За това предизвести Пол Хеслоп, началник на отдела за противоминни дейности на Организация на обединените нации в Програмата за развиване на Организация на обединените нации в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Той съобщи, че мините PMF-1, известни като мини " пеперуда ", са задоволително леки, с цел да се носят по течението на огромно разстояние.

" Няма да се изненадам, в случай че тези мини са стигнали или през идващите месеци стигнат чак до морето ", уточни Хенслоп.

За страдание, видяхме изхвърлени противопехотни мини на плажовете към Черно море, означи той.

Хенслоп изясни, че е по-малко евентуално противотанковите мини, които са по-тежки от противопехотните, да плават на огромни дистанции.

Междувременно съветският министър на изключителните обстановки Александър Куренков рапортува, че 41 души са починали, а 121 са приети в болница в резултат на разрушаването на язовир " Каховка ". По негови думи над 8000 души са били евакуирани от зоната на наводнението.

Рухването на следения от Москва язовир на 6 юни аргументи наводнения в Южна Украйна и окупираните от съветските сили територии от Херсонска област, унищожи домове и земеделска земя и прекъсна водоснабдяването на цивилното население.

Вчера министърът на околната среда на Украйна заяви, че случаят е предизвикал вреди за 1,2 милиарда евро.

Кремъл упреква Киев, че е направил саботажа против водното оборудване, чийто воден дебит бе с размерите на Голямото солено езеро в Съединени американски щати, с цел да прекъсне основен източник на водоснабдяване за Крим и да отклони вниманието от " неуверената " контраатака против съветските сили.

На собствен ред Украйна упреква Русия за гърмежа на стената на язовира от руско време, който е под съветски надзор от първите дни на войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР