Министрите от кабинета Борисов-3 одобриха промени в ПМС №17/2007 г.,

...
Министрите от кабинета Борисов-3 одобриха промени в ПМС №17/2007 г.,
Коментари Харесай

Неосигурените пациенти ще търсят здравна помощ по настоящ адрес

Министрите от кабинета " Борисов-3 " утвърдиха промени в Постановление на Министерски съвет №17/2007 година , които засягат диагностиката и лекуването в болница на неосигурени пациенти, оповестиха от държавното управление. Искането за лекуване на неосигурените лица ще се издава по сегашен адрес .

Правителството утвърди промени в Постановление на Министерския съвет №17/2007 година С него се дефинират изискванията и редът за разходване на целевите средства за диагностика и лекуване в лечебни заведения за болнична помощ на лица, които нямат приход и/или персонално имущество, което да им обезпечава персонално присъединяване в здравноосигурителния развой .

Промените се вършат за синхронизиране на нормативната уредба и процедура при общественото подкрепяне , която е ориентирана към възстановяване на системата за обществена протекция на най-уязвимите групи.

С измененията нуждаещото се лице ще бъде разпознато автоматизирано дали е адресат на обществена помощ , даже да е с изменен адрес.

В момента при отпущането на обществени помощи се ползва заявление-декларация и всички нужни дейности по отпущането на дадена помощ са свързани с сегашния адрес на правоимащия .
Същевременно, за възнаграждение на диагностика и лекуване в болнични заведения на лицата без приходи и имущество, които в преобладаващия случай са контингент на дирекциите за обществено подкрепяне, се изисква попълване на молба-декларация. Тя се подава до съответната дирекция " Социално подкрепяне " по непрекъснат адрес.
С измененията заявката ще се подава по сегашен адрес .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР