Министрите на външните работи от държавите членки на Европейския съюз

...
Министрите на външните работи от държавите членки на Европейския съюз
Коментари Харесай

Венецуела се бори да избегне дефолт. А ЕС прокара пътя за санкции

Министрите на външните работи от страните членки на Европейския съюз утвърдиха стопански наказания, в това число оръжейно ембарго, за Венецуела, предава Reuters. Притеснени да не бутната Каракас още по-близо до стопански и политически колапс, Европейски Съюз се въздържаха от съответното споменаване в документа на обособени персони, оставяйки попълването на имената за по-късен стадий в опит да убедят президента Николас Мадуро да успокои обстановката.

" Всичко, което вършим, е за да намерим разговор сред държавното управление и опозицията, които да доближат до демократично и спокойно решение ", споделя Алфонсо Дастис, външен министър на Испания.

Испания от дълго време желае да бъдат въведени наказания на околните до Мадуро, и за които Вашингтон твърди, че са въвели тирания, само че Европейски Съюз е разграничен кого тъкмо би трябвало да накаже.

Министрите вкараха и опция за възбрана за пътешестване и заледяване на активи.

 Венецуела ще реструктурира дълга си
Венецуела ще реструктурира дълга си

Страната, която е в тежка икономическа рецесия, дължи $143 милиарда

Междувременно Венецуела стартира диалози с кредиторите през днешния ден, с цел да предоговори дълга си и да избегне несъстоятелност. Мадуро повика в Каракас вложители, които държат облигации на стойност към 60 милиарда $. Повечето от тях обявиха, че няма да пътуват, опасявайки се за сигурността си в разкъсваната от принуждение столица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР