Министрите на отбраната на САЩ и Китай разговаряха в кулоарите

...
Министрите на отбраната на САЩ и Китай разговаряха в кулоарите
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на САЩ и Китай си обещаха по-добра комуникация при кризи

Министрите на защитата на Съединени американски щати и Китай разговаряха в коридорите на конгрес в Сием Реап, Камбоджа, с присъединяване на сътрудниците си от страните от Югоизточна Азия. Това бе първата среща сред Лойд Остин и Вей Фънхъ от юни, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало в миг, когато двете международни сили се пробват да успокоят напрежението между тях.

Двамата министри са разискали нуждата от възстановяване на връзката сред двете огромни страни при рецесии, съобщи представител на Пентагона, представен от Ройтерс. 

Според представител на Пентагона Остин също по този начин е изразил угриженост по отношение на все по-опасното държание на китайски самолети, което " усилва риска от случай ", съобщи бригаден военачалник Пат Райдър.

През август тогавашната председателка на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети при започване на август Тайван и провокира гнева на Китай. Оттогава Вашингтон и Пекин се пробват да понижат напрежението, като провеждат срещи сред свои високопоставени представители, отбелязва Агенция Франс Прес.

На 14 ноември президентите Джо Байдън и Си Цзинпин разговаряха в продължение на три часа в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Индонезия. В събота Си се срещна в Тайланд и с американската вицепрезидентка Камала Харис във връзка форума Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие, осведоми Българска телеграфна агенция.

Харис е повторила посланието на Байдън, че каналите за връзка сред двете международни суперсили би трябвало да останат отворени, с цел да не ескалира конкуренцията сред тях в спор, сподели представител на Белия дом.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР