Министрите на финансите на страните от еврозоната се споразумяха за

...
Министрите на финансите на страните от еврозоната се споразумяха за
Коментари Харесай

Гръцката криза приключи

Министрите на финансите на страните от еврозоната се споразумяха за изискванията по излизането на Гърция от третата си избавителна стратегия, в това число за ограничения за облекчение на дълга и финален транш, оповестиха източници, представени от ДПА.

„ Имаме договорка за Гърция ", съобщи малко след среднощ европейски източник след траяла повече от шест часа среща в Люксембург сред министрите на финансите от еврозоната, Споразумението ще разреши на Атина да се отдели от опеката на кредиторите през август.

Еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси на блока Пиер Московиси съобщи, че това е „ исторически миг “, съобщи „ Файненшъл таймс “. „ Гръцката рецесия завърши тук в този момент в Люксембург “, уточни той.

„ Гърция обръща страницата “, съобщи гръцкият финансов министър Евклид Цакалотос. По силата на съглашението европейските кредитори ще преведат на Гърция финален транш от 15 милиарда евро и ще удължат с 10 години погасителния период за някои заеми. Пакетът, който бележи края на третата избавителна стратегия за Гърция, цели да подсигурява, че дългът на страната е резистентен и че Атина няма да се отметне от промените в миг, когато цели да се върне към финансовите пазари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР