Министрите Лиляна Павлова и Томислав Дончев и министърът на културата

...
Министрите Лиляна Павлова и Томислав Дончев и министърът на културата
Коментари Харесай

Павлова, Дончев и Рашидов на разпит за НДК, повдигат обвинение на Боршош

Министрите Лиляна Павлова и Томислав Дончев и министърът на културата в интервала на първите две държавни управления на Бойко Борисов Вежди Рашидов ще бъдат разпитани по следствието за нецелесъобразно харчене на пари в НДК, заяви основният прокурор Сотир Цацаров, представен от БГНЕС.

„ Министри ще бъдат извикани и разпитвани за НДК - при всички случаи мисля, че ще бъдат призовани Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов, предвид на негови изказвания, че той е изискал да смени Мирослав Боршош, само че сега, в който се е върнал от отпуск към този момент не е бил принципал на НДК ”, уточни основният прокурор. Той посочи, че статутът на Мирослав Боршош е „ лице, което е получило призовка за явяване за покачване на обвиняване за закононарушение за нецелесъобразно консумиране на средства “, съобщи Цацаров.

Доскорошният шеф на НДК Мирослав Боршош пък ще получи обвиняване в четвъртък, за което е привикан в Столичното разследване. 

Разследването стартира по сигнал на ДАНС за непозволено изхарчени 17 млн. лева По думите на Цацаров в хода на следствието са изискани съвсем всички подписани контракти с външни реализатори, които Боршош като шеф на НДК, е сключвал.

" Работи се по всички вероятни линии. Тази, за която сега е на разположение подготвеност за начално работно обвиняване, е тази по сигналната информация на ДАНС за 17-те млн. В тази информация има имена на министри предвид на гласуването на решението за увеличение капитала на НДК, само че не и за злоупотреби от тях ", уточни още Цацаров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР