Министри обмислят да поставят университетите в Англия под карантина две

...
Министри обмислят да поставят университетите в Англия под карантина две
Коментари Харесай

Студентите в Англия може да се окажат под карантина преди Коледа

Министри обмислят да слагат университетите в Англия под карантина две седмици преди Коледа, оповестява английското издание „ Гардиън “. Така студентите ще останат в кампусите и образованието ще премине напълно онлайн преди ваканцията, съобщи bTV.

Според проекта на държавното управление, който към момента е в началната си фаза, изолацията в университетите ще стартира на 8 декември и ще продължи до 22 декември. Едва по-късно всички студенти ще могат да се приберат по домовете си за коледните празници. Така в случай че има инфектиран с COVID-19, той ще може да премине 14-дневната карантина, а контактните лица ще изчакат приключването на инкубационния интервал.

Причината за разискването на ограниченията е осъществяването на поръчката на премиера Борис Джонсън да обезпечи безвредното прибиране на учениците у дома за Коледа, без да докара до разпространяване на ковид през рисковия зимен интервал. Много от университетите, обаче, не са съгласни с дейностите на държавното управление и резултатите, които те ще имат над образователната им стратегия. Освен това, те се съмняват какъв брой е рационално да оставиш толкоз доста хора да употребяват националната транспортна мрежа в по едно и също време в края на изолацията.

Освен терзанията, че ограниченията ще имат противоположен резултат, в случай че студентите поддържат връзка между тях, затворени в общежитията, управата на университетите насочва вниманието към другите крайни дати на семестрите в другите институции. Така, да вземем за пример, възпитаниците на университетите в Оксфорд и Кеймбридж ще би трябвало да останат в кампусите две седмици след последните им занятия на 8 декември, в случай че не бъдат изключени от правилото. „ Вместо това вманиачаване с Коледа, министрите и университетите би трябвало да се концентрират тук и в този момент. Трябва да приказваме за прибирането на хората у дома в този момент, не след два месеца. Това е държавно управление, което няма връзка с обществото и явно не е наясно какво се случва в университетите “, разяснява основният секретар на Университетския и колежански съюз във Англия Джо Грейди. Според него сегашният проект на държавното управление може да се окаже „ нефункциониращ и безреден “.

Процентът на инфектираните с ковид в някои академични градове на Острова е по-висок в съпоставяне със междинното равнище за страната. До средата на октомври 5 университета в Нотингам, Манчестър, Шефилд, Нюкасъл и Нортумбрия са записали повече от 1000 случая на COVID-19. Други означават бърз растеж в инфектираните. В Бирмингамския университет, да вземем за пример, позитивните проби са били над 600 в последните две седмици. Министърът, виновен за университетите в Англия, Мишел Донелан, ще се срещне с представители на висшите образователни заведения и други представители на бранша в опит да ги убеди да поддържат проекта за ограниченията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР