Министерството на земеделието започна специализираните теренни проверки на физически блокове,

...
Министерството на земеделието започна специализираните теренни проверки на физически блокове,
Коментари Харесай

Започнаха теренните проверки на физическите блокове за кампания 2022 г.

Министерството на земеделието стартира профилираните теренни инспекции на физически блокове, посредством които ще бъдат актуализирани данните в Системата за идентификация на земеделските имоти (СИЗП) за акция 2022. Целта е да се откри дали площите във физическите блокове, както и декларираните отвън обсега на пласта „ Площи, възможни за подпомагане” за акция 2022 година, дават отговор нa критериите за допустимост на земеделските площи за подкрепяне по схеми и ограничения за заплащане на повърхност.

Проверките касаят и установяване или актуализиране на границите на физическите блокове, както и техния метод на трайно прилагане.

На надзор подлежат и физически блокове, в които са декларирани площи по схемите за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци. В това число влизат и такива, при които все още на заявяване посочената просвета не дава отговор на метода на трайно прилагане на физическия блок.

Съгласно заповед на министъра на земеделието, регионалните дирекции „ Земеделие” провеждат осъществяването на инспекциите. Те могат да се организират и без наличието на земеделските стопани, когато по справедливи аргументи не е бил сбъднат контакт или когато, макар че са осведомени, не участват по време на инспекцията по график.

Списъците с физически блокове, избрани за инспекция, индикативните графици за инспекция, както и всяка друга информация от голяма важност за теренните инспекции, ще бъдат оповестени на интернет страниците на съответната ОД „ Земеделие”, както и на осведомителните табла в ОД „ Земеделие” и всички общински служби по земеделие в региона.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР