Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ направи промени в изискванията

...
Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ направи промени в изискванията
Коментари Харесай

МЗХ намалява административната тежест за проекти за преработка на селскостопански продукти

Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ направи промени в условията за бенефициентите , които имат подписани контракти за подмярка 4.2 „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “ в границите на Програмата за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 година.

Тези промени се ползват към процедурите с кодове BG06RDNP001-4.014 и BG06RDNP001-4.015, които обгръщат планови оферти с капиталова стойност до 300 000 евро .

Целта на тези промени е да улеснят процеса на подаване на претенции за заплащане и да усъвършенстват периодите за приемане на средства от бенефициентите. Всички бенефициенти, които би трябвало да подадат междинни или дефинитивни претенции за заплащане по изпълнени планове по тези две процедури, могат да се възползват от тези промени. За тази цел е основана специфична организация в Държавния фонд „ Земеделие “, която ще форсира обработката на настояванията в къси периоди.

Изменените документи са налични онлайн на страницата на Информационната система за ръководство на европейските структурни и капиталови фондове за програмния интервал 2014-2020 и на уеб страницата на Министерство на земеделието и храните.

Тази самодейност следва след сходни промени и опростявания по подмярка 4.1, където също беше понижена административната тежест посредством актуализация на изискваните документи за настояванията за заплащане, които изпълнителите на планове употребяват.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР