Министерството на здравеопазването въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавирусната

...
Министерството на здравеопазването въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавирусната
Коментари Харесай

Нови КОВИД мерки: Кацаров с последна информация

Министерството на опазването на здравето вкарва нови ограничения против разпространяването на коронавирусната зараза.

При граничния здравен надзор даваме приоритет на зеления документ, които го имат, да могат да влизат в страната. Отлагаме с три дни човек, влезнал от зона, от която се желае тест, времето да е 72 часа. Ситуацията в страната отива към удобния оранжев цвят, за нас е доста значимо да понижим риска от допускане на хора, които ще внесат болест, споделиха от Министерство на здравеопазването.

Удължават периода за освобождение от карантина за хора, които идват в страната без зелен документ. До момента този период е 24 часа. С нова заповед на здравния министър ще стане 3 дни.

Едва в края на тези 3 дни искащите могат да си създадат тест и да се освободят от карантината.  Ако той е позитивен, ще се ревизира какъв е вариантът на болестта.

Само идващите от Южна Африка няма да могат да се освобождават от карантина, изясни министър Стойчо Кацаров. 

Разрешават извънкласните занимания. Създава се и опция за в допълнение самостоятелни съвещания, заявяване на изпити. Това става със заповед на здравният министър, която влиза в действие от 1 декември. В заповедта се трансформират и опциите за в допълнение и дуално образование.

Децата, които са били тествани сутринта, не би трябвало да се тестват още веднъж следобяд, изясни министърът. Относно съществуването на проби, Кацаров увери, че предоставените проби са над 1 млн. Днес ще бъдат предоставени още толкоз. В рамките на десетина дни ще бъдат доставени общо 4,5 млн. проби, които трябвало да стигнат до края на годината.

„ Ситуацията в страна позволява със напълно деликатни стъпки да вкараме точки, с които да улесним образователния развой. Променихме заповедите, с цел да може процесът да е най-пълноценен. Обсъдени са с образователните управляващи. Причината за това е, че има деца, които имат потребност от спомагателни уроци и съвещания, има потребност от осъществяване на изпити ”, изясни зам.-министър Златанов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР