Министерството на здравеопазването ще представи цялостен план за противодействие на

...
Министерството на здравеопазването ще представи цялостен план за противодействие на
Коментари Харесай

МЗ готви план за противодействие при нова вълна на епидемията |

Министерството на опазването на здравето ще показа повсеместен проект за противопоставяне на последваща вълна от COVID-19. Това заяви министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров след представянето на за дейностите, свързани със здравното обслужване на популацията в отговор на пандемията от COVID-19 за интервала 01 март 2020 година - 31 май 2021 година, направен от Националния център по публично здраве и разбори (НЦОЗА).

„ Планът ще включва както вложения в системата, знаци по кое време и при какви индикатори какви противоепидемични ограничения се вкарват, по този начин и насоки за работата и взаимоотношението на незабавната здравна помощ, извънболничната и болничната помощ. Под внимание ще бъдат взети и заключенията от разбора на НЦОЗА. Целта ни е позволените неточности при ръководството на рецесията, коствали живота на 166 хиляди души, да не се повтарят. Това е смисълът “, беше безапелационен доктор Стойчо Кацаров.

„ И преди този отчет неприятното ръководство на рецесията и неприятното положение на здравната система бяха явни “, подчерта здравният министър.

България е на едно от челните места по смъртност в Европа и в света. Това разяснява и доцент Христо Хинков, шеф на НЦОЗА. За интервала, обзет в разбора, са умряли 166 050 души. 78% от умрелите са на възраст сред 60 и 89 години. Смъртността от COVID-19 е 123,4% на 100 000 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР