Министерството на здравеопазването съобщи, че ще глоби две столични лечебни

...
Министерството на здравеопазването съобщи, че ще глоби две столични лечебни
Коментари Харесай

МЗ глобява две столични болници за нарушение на имунизационния план

Министерството на здравеопазването заяви, че ще санкции две столични лечебни заведения поради неспазване на Националния проект за имунизиране против Covid-19. Двете лечебни заведения са “Сердика “ и “Свети Лазар “.

Актовете са на съображение член 5, алинея 2 от Наредба № 15 от 2005 година за имунизациите и т. 4 от Заповед № РД-01-726/23.12.2020 година на министъра на опазването на здравето. Според нея имунизационната акция би трябвало да стартира предпочитано, като обгръща лица от целевите групи, избрани с етапи I-V на Националния проект за имунизиране.

За нарушаванията ще бъдат наложени имуществени наказания в размер от 500 до 2000 лева според Закона за здравето.

За неспазването на имунизационния проект в “Сердика “ стана ясно откакто моделът Гери Дончева, която се оказа и PR на лечебното заведение, пусна клип в обществените мрежи, с който се похвали, че е била имунизирана. Директорът на болничното заведение Методи Янков оправда имунизирането на административен личен състав с неналичието на задоволително искащи медици, какъвто бе и въпросът с болничното заведение в Сандански.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Ключови думи Споделяне

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР