Министерството на здравеопазването отмени заповедите за провеждане на конкурси в

...
Министерството на здравеопазването отмени заповедите за провеждане на конкурси в
Коментари Харесай

МЗ отмени конкурси за ръководства на болници

Министерството на опазването на здравето анулира заповедите за осъществяване на състезания в няколко лечебни заведения в страната. Целта е да бъдат пресечени изказванията за спекулации и прибързани назначения, оповестяват от Министерство на здравеопазването.

„ Във връзка с появилите се въпроси в общественото пространство през последните дни и за да се пресекат всевъзможни спекулации по отношение на прибързани назначения, управлението на Министерството на здравеопазването взе решение за анулация на заповедите за осъществяване на състезания в избрани лечебни заведения в страната, за което е известена и Агенцията за обществените предприятия и надзор.

Мандатите на актуалните органи на ръководство на лечебните заведения изтичат по друго време през актуалната година. Водени от правилото за бистрота и равнопоставеност на претендентите по образуване на конкурсните процедури, същите ще бъдат преброявани поетапно с по-дълъг период за подаване на изискуемите документи ”, разясняват от здравното министерство.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР