Министерството на здравеопазването обяви конкурс за директор на МБАЛ Христо

...
Министерството на здравеопазването обяви конкурс за директор на МБАЛ Христо
Коментари Харесай

Търсят нов директор на МБАЛ Христо Ботев във Враца

Министерството на опазването на здравето разгласи конкурс за шеф на МБАЛ „ Христо Ботев " във Враца. Заповедта на министър доктор Христо Хинков е от 5 септември.
Според обявата, оповестена на уеб страницата на Министерство на здравеопазването, се търси човек за съвета на шефовете, заради напускането на един от тях. Одобреният претендент ще подписа контракт до 19 май 2024 година, когато изтича мандатът на сегашния съвет на шефовете.
Припомняме, че при визитата си във Враца при започване на август министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков заяви, че актуалната директорка на лечебното заведение доктор Кети Ценова е подала оставка и той ще я одобри.
Поводът за оставката бе казусът с детското поделение на болничното заведение, което затвори в средата на август, тъй като всички лекари от отделението подадоха оставки. Със случая се ангажира кметът на града Калин Каменов, който осведоми, че са открити лекари за педиатрията.
По-късно доктор Ценова заяви, че има и кой да оглави отделението и е въпрос на време всичко да бъде писмено завършено.
Кети Ценова оглави лечебното заведение при започване на тази година след извоюван конкурс, в който тя бе единствен участник. Дотогава доктор Ценова бе изпълняващ длъжността шеф, откакто предшественикът ѝ доктор Петър Керемедчиев напусна поста преди да изтече тригодишният му мандат, който приключва в средата на май следващата година. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР