Министерството на здравеопазването набира кандидати за включване в обучителен курс

...
Министерството на здравеопазването набира кандидати за включване в обучителен курс
Коментари Харесай

Здравното министерство търси медици за въздушните линейки

Министерството на опазването на здравето набира претенденти за включване в обучителен курс „ Оказване на незабавна здравна помощ по въздух “, това оповестиха от ведомството.

Лекарите и медицинските сестри, минали образованието, ще бъдат включени в наряди в базите летище „ Враждебна “ – София и летище „ Долна Митрополия “ – гр. Долна Митрополия. Обученията ще се правят в Центъра за професионално образование към Военномедицинска академия – гр. София.

От Министерство на здравеопазването показаха и условията към претендентите. Те са: лекари с добита компетентност „ Анестезиология и реанимация “ или  „ Анестезиология и интензивно лекуване “; лекари с добита компетентност „ Спешна медицина “ и стаж по специалността най-малко 5 години; лекари-специализанти IV курс по компетентност „ Анестезиология и интензивно лекуване “; медицински сестри – с опит най-малко 3 години в конструкция по реанимация и интензивно лекуване.

Едно от условията е претендентите да владеят британски език.

Документите се подават в Центъра за административно обслужване на Министерството на здравеопазването или електронен адрес: [email protected]. Срокът за подаване на документи е до 21.04.2023 година, включително

Одобрените по документи претенденти ще преминат медицински обзор и тест за физическа валидност в Катедрата по авиационна медицина на Военномедицинска академия. След утвърждение ще могат да се включат в обучителния курс за оказване на незабавна здравна помощ по въздух. Продължителността на образованията ще бъде 15 дни, като се чака същите да стартират при започване на м. май.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР