Министерството на здравеопазването на Турция, в сътрудничество с Федерацията на

...
Министерството на здравеопазването на Турция, в сътрудничество с Федерацията на
Коментари Харесай

В Турция намаляват захарта в сладкишите

Министерството на опазването на здравето на Турция, в съдействие с Федерацията на асоциациите от хранително-вкусовата индустрия на Турция (TGDF), разгласява „ Ръководство за понижаване на захарта “ тази седмица. Изданието ще послужи като тенденция за промишлеността за последователно понижаване на количеството в шоколада, бонбоните, вафлите, сладките сосове, зърнените закуски и безалкохолните питиета с 10% до 2025 година Министерството и представителите на промишлеността подписаха протокол предходната година по казуса, оповестява " Сабах ".

Фатих Кара, началник на Главната дирекция на публичното здраве към Министерството на здравеопазването, неотдавна сподели на онлайн среща на представители на бранша, че намаляването на захарта ще има позитивно влияние за попречване на затлъстяването, добавя БГНЕС.
 5-те храни, които ще засилят метаболизма ви 5-те храни, които ще засилят метаболизма ви
Метаболизмът е скоростта, с която тялото ви изгаря калории и отделя в допълнение тегло. По-високият метаболизъм понижава риска от затлъ...

„ Храненето играе роля както при затлъстяването, по този начин и при други неинфекциозни болести. Научните проучвания демонстрират, че несъразмерната консумация на захар и храни с добавена захар може да аргументи сърдечно-съдови болести, някои типове рак, диабет и метаболитни проблеми и се предлага понижаване на потреблението на захар “, сподели той.

Кара уточни изследване от 2017 година, извършено в Турция, което демонстрира, че честотата на затлъстяването е 31,5% при хора на възраст над 15 години и дава % на " неактивното " население - тези със затънал метод на живот с малко или никакво физическо натоварване - от 42,4%. Световната здравна организация (СЗО) предлага ограничаване от 5 до 10 чаени лъжички захар дневно и упорства да се понижи приема на свободните захари под 10% от физическите калории, което се равнява на 50 грама захар дневно.

Ръководството включва рекомендации за понижаване на количеството захар в пакетираните артикули, както и потреблението ѝ в заведения за хранене, кафенета и други заведения за хранене. Заместник-директорът на TGDF Ринт Акюз съобщи, че по-рано са си сътрудничили със здравното министерство за понижаване на приема на сол и идната им стъпка е непринудено понижаване на захарта в питателните артикули.

„ Това е нещо, което се нуждае от обилни вложения в научни проучвания, развиване и нововъведения. Ние даваме приоритет на публичното здраве и имаме вяра в прекъсването на несъразмерната консумация, която протича редом със заседналия метод на живот “, сподели Акюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР