Министерството на здравеопазването на Румъния съобщи за случай на тежък

...
Министерството на здравеопазването на Румъния съобщи за случай на тежък
Коментари Харесай

Румъния съобщи за случай на тежък остър хепатит при дете

Министерството на опазването на здравето на Румъния заяви за случай на тежък изострен хепатит при дете, съобщи организация Аджерпрес.

Става дума за 5-годишно момиче, признато в профилирана болница на 4 април. При детето не е открита дейна вирусна зараза, а маркерите за автоимунно заболяване са негативни. Състоянието на момиченцето е устойчиво, то получава симптоматични медикаменти и към момента е настанено в болница. Детето не е пътувало в чужбина и няма епидемиологична връзка с различен случай, докладван на Световната здравна организация (СЗО) в Европа. 

По данни на здравното министерство на Румъния към 21 април районният офис на СЗО за Европа е съобщил за 169 случая на тежък хепатит с незнайна причина (не са открити известни досега хепатитни вируси) при деца на възраст от един месец до 16 години. Тези случаи са имали чернодробна непълнота, постоянно тежка, и високи равнища на ензимите, които демонстрират цитолиза на черния дроб и жълтеница.

Аденовирус F41 е открит в 74 случая.

Министерството на здравеопазването на Румъния означи, че прави тези уточнения, с цел да осведоми обществеността и да отстрани спекулациите, които биха могли да провокират безпокойствие измежду родителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР