Министерството на вътрешните работи вече предоставя онлайн услуга, с която

...
Министерството на вътрешните работи вече предоставя онлайн услуга, с която
Коментари Харесай

Вече записваме онлайн час за лични документи в новия център на бул. Мария Луиза -

Министерството на вътрешните работи към този момент дава онлайн услуга, с която ще могат да се резервират часове за издаване на персонални документи. 

Най-прекият път до портала е през уеб страницата на министерството (снимката долу), в раздел " Административни информации и услуги ": " Запазване дневно и час за посещаване в Център за административно обслужване по определена от Вас услуга " или на адрес. Този адрес се отнася само и единствено за запис на час за посещаване в Центъра за административно обслужване с адрес – гр. София, бул. „ Кн. Мария Луиза “ № 91.

Чрез системата може да се резервира час за подаване на заявления за изгубени или откраднати документи , както и за приемане на съглашения и наказателни постановления и възнаграждение на санкции по Закона за персоналните документи .

За хората с непрекъснат адрес в София е планувано и опазване на час за приемане на фишове и възнаграждение на санкции по Закона за придвижване по пътищата.  



Заявленията за издаване на персонални карти и паспорти се одобряват с експертна, бърза и елементарна услуга, а заявките на издаване на свидетелство за ръководство на Министерство на правосъдието (шофьорски книжки) – с ускорена, бърза и елементарна услуга.

Създадена е и опция жителите авансово да декларират час за подаването на заявки за съответната услуга посредством интернет страницата на Министерство на вътрешните работи.

Системата за резервации към момента функционира  единствено за Центъра за административно обслужване в София, бул. " Кн. Мария Луиза " № 91. 

При запазването на дата и час за посещаване в центъра, жителите би трябвало да изберат първо дали са с непрекъснат адрес в София, или не. 



В взаимозависимост от отговора в полето за избор на услуги се появява падащо меню, от което жителите могат да изберат какъв час да запишат. 





След като бъдат определени датата, часът и услугата за посещаване, жителите би трябвало да резервират свободния час. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР