Министерството на вътрешните работи в Русия обяви писателя Дмитрий Глуховски,

...
Министерството на вътрешните работи в Русия обяви писателя Дмитрий Глуховски,
Коментари Харесай

Обявиха за федерално издирване руски писател

Министерството на вътрешните работи в Русия разгласи писателя Дмитрий Глуховски, създател на бестселъра " Метро 2033 ", за федерално търсене. Срещу него е формирано наказателно дело за дискредитиране на съветските въоръжени сили, заяви Лента. ру.

42-годишният Дмитрий Глуховски доби международна популярност с романа си " Метро 2033 ". Антиутопията той стартира да написа едвам на 18 години, а през 2002-ра стартира да я разгласява на своя уеб страница за гратис четене. Този интерактивен опит притегля над 3 милиона читатели по целия свят. Сюжетът на романа разказва постапокалиптичната реалност след нуклеарна злополука и живота на малцината оживели в лабиринтите на московското метро. Формално научно-фантастичен разказ и книжовен хорър-екщън, романът в действителност проучва актуалното съветско общество, разглеждайки сериозно комунизма в някогашния Съветски съюз и възхода на фашизма в модерна Русия.

За " Метро 2033 " Глуховски получава литературната премия " Еврокон 2007 " в Копенхаген, Дания. Книгата се трансформира в безспорен бестселър, по нея е основана видеоиграта " Metro 2033 ", както и холивудска продукция, чиято премиера следва. Други произведения на Глуховски са " Метро 2034 ", " Поща ", " Метро 2035 “, " Бъдеще " и други, като по-голямата част от тях са издадени в България. Той е също и публицист, радио и ефирен водещ, работил за " Дойче Веле ", " Евронюз ", " Russia Today ", и е член на Кремълския пул.

Част от активността му е била като боен сътрудник в Абхазия и в Израел в град Кириат-Шмон, върху който се стоварват 80% от ударите на „ Хизбула “. Там сътрудниците му го подозират за разузнавач, защото владее, с изключение на родния си съветски език, и британски, френски, немски, иврит и испански. На 23 февруари " Сега " разгласява негов коментар против Путин и политиката на Кремъл от " Новая газета ". В ранното утро на 24 февруари Русия атакува Украйна.

В една от последните си изявления, на 27 февруари 2022 година, Глуховски написа: " Това е хищническа братоубийствена война, отприщена от вманиачен тиранин. Прости ни, Украйна! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР