Министерството на вътрешните работи призна, че срещу журналиста Димитър Кенаров

...
Министерството на вътрешните работи призна, че срещу журналиста Димитър Кенаров
Коментари Харесай

МВР призна: Димитър Кенаров е задържан незаконно, използвана е и физическа сила

Министерството на вътрешните работи призна, че против журналиста Димитър Кенаров е упражнено непозволено принуждение, по отношение на него е употребена физическа мощ и е бил арестуван нелегално. Това излиза наяве от писмо на служебния вътрешен министър Бойко Рашков до Асоциацията на европейските публицисти в България и до Антикорупционния фонд.

 АЕЖ: Министерство на вътрешните работи е пратило обичай на митингите публицист на Национална агенция за приходите, служебният министър да възобнови инспекцията Виж още

Писмото е от 30 септември и в него е записано, че нова инспекция установила " данни за голям брой нарушавания на служебната дисциплинираност от управителни и други чиновници на Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Областната дирекция на полицията в Пловдив, които са предоставени на способените дисциплинарни наказващи органи ".

При инспекцията е стана ясно, че Кенаров е бил арестуван на 2 септември предходната година към 22.55 ч. наоколо до полицейската будка до административния вход на президентството. Задържането е било осъществено от трима чиновници на Специализираните полицейски сили при Областната дирекция на полицията в Пловдив.

Кенаров е отведен наложително до бул. " Дондуков ", където е повален на земята и са му сложени белезници в легнало състояние. Безспорно е открито, че по време на задържането му чиновниците са употребявали физическа мощ и помощни средства - белезници, което не е документирано от тях по надлежния ред, е записано в писмото.

Уточнява се и че заповед за задържането на журналиста не е била издадена и не му е обезпечена опцията да се употребява от правата на арестувано лице.

Съобщава се и за други нередности. " С оглед наличните данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, материалите са изпратени на Софийска районна прокуратура ", се споделя още в писмото.

АЕЖ-България и Антикорупционният фонд упорстват прокуратурата да вземе неотложно отношение по отношение на констатациите от повторната инспекция на Министерство на вътрешните работи.

През май MBP отдръпна пред съда направеното преди време искане Приходната организация да ревизира дали журналистът Димитър Кенаров e внасял налози, здравни и обществени осигуровки и дали е член на Съюза на българските публицисти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР