Министерството на вътрешните работи на Косово експулсира руската журналистка Даря

...
Министерството на вътрешните работи на Косово експулсира руската журналистка Даря
Коментари Харесай

Косово изгони арестуваната руска журналистка

Министерството на вътрешните работи на Косово експулсира съветската журналистка Даря Асламова, която беше арестувана за шпионаж.

Това заяви министърът на вътрешните работи на балканската страна Джелял Швечл във Фейсбук.

" В качеството си на министър на вътрешните работи, в границите на законовите си пълномощия... разгласих Даря Асламова за нежелана в Република Косово. Влизането ѝ на територията на Косово е неразрешено за период от пет години. Всеки, който нарушава или се пробва да дестабилизира страната ни с някаква съответна цел или инструкция, безспорно ще бъде изправен пред силата на законите на Република Косово ", написа политикът.

Припомняме, че по-рано бе обявено, че Асламова е арестувана по съмнение в шпионаж. Журналистката работи за вестник " Комсомолская истина ".



Според Прищина Даря Асламова работи за съветското разузнаване, а работата ѝ като публицист е прикритие .

Напрежението сред съседите на Западните Балкани - Косово и Сърбия, доближиха своя връх предходната седмица, откакто Косово съобщи, че ще задължи сърбите, живеещи в северната част на страната и употребяващи сръбски регистрационни номера на коли, да аплайват за номера, издадени от институциите в Прищина. Задължението в този момент е отсрочено. Етническите сърби съставляват към 5 % от популацията на Косово, което е 90 % етнически албанци.

Косово се причисли към осъжданията на Европейския съюз и Съединените щати против нашествието на Русия в Украйна и към този момент вкара наказания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР