Министерството на вътрешните работи на Австрия обяви днес, че проверките

...
Министерството на вътрешните работи на Австрия обяви днес, че проверките
Коментари Харесай

Австрия оставя контрола по границата с Чехия

Министерството на вътрешните работи на Австрия разгласи през днешния ден, че инспекциите по границата с Чехия ще продължат още два месеца.

Австрия поддържа ексклузивен надзор на границата с Чешката република, макар че и двете страни са част от Шенгенското пространство за свободно придвижване, заради опасения от противозаконна миграция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер е представен в изказването да споделя: " Граничният надзор сега е нужен както за битка с контрабандната мафия, по този начин и за предприемане на поредни дейности против интернационално дейни екстремисти ".

На 18 октомври Австрия вкара още веднъж надзор по границата с Чешката република за два месеца - период, който изтичаше на следващия ден.

В битката против противозаконната миграция страната към този момент управлява границите си и с други шенгенски страни - Словакия, Унгария и Словения. Освен това съгласно австрийското министерство на вътрешните работи в " зоната наоколо до границите " с Италия, Германия, Швейцария и Лихтенщайн ще се прави " натоварен надзор ".

Всъщност граничен надзор в границите на Шенгенското пространство не е плануван и за въвеждането му би трябвало да се рапортува на Европейската комисия. Според известието обаче единадесет от 27-те страни членки на зоната за свободно придвижване са въвели вътрешен надзор. Това демонстрира, че " до момента в който отбраната на външните граници не работи, Шенгенската система не действа ", сподели в умозаключение австрийският вътрешен министър.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР