Министерството на вътрешните работи (МВР) показа видеозапис, на който се

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) показа видеозапис, на който се
Коментари Харесай

МВР пусна запис как Младен Маринов се среща с хора от криминалния контингент

Министерството на вътрешните работи (МВР) сподели видеозапис, на който се вижда, че претендентът за народен представител от ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Младен Маринов се е срещал с престъпно проявени лица, доближени до Димитър Желязков - Митьо Очите, и Николай и Красимир Маринов, наричани Маргините.

Видеокадрите, които са записани през 2005 година в Слънчев бряг, бяха показани по време на брифинг в Групово дело " Национална полиция ", за който оповестява в., няколко дни откакто ГДБОП разгласи, че ревизира Маринов за връзка с охранителната компания " Делта гард ", чийто лиценз беше лишен при започване на ноември.

На срещата в дискотека " Мания " в Слънчев бряг са участвали и ММА боецът Станислав Недков - Стъки, както притежателите на охранителна компания " Делта секюрити гард " по това време Димитър Спасов и Марин Русев, както и двама полицейски чиновници.

Контаките са открити след наблюдаване от службите, само че записът е декласифициран и е част от инспекция. Вчера служебният вътрешен министър Бойко Рашков разгласи, че в Министерство на вътрешните работи има материали за връзки на Младен Маринов точно с Димитър Желязков, прочут с прякора Митьо Очите, и братя Маргини.

На 7-минутното видео, което е без тон, се вижда група от мъже, като в един миг част от тях - а точно някогашният вътрешен министър и Димитър Спасов - се качват в кола.

" Автомобилите са спрени от полицейски патрули. Установени са им персоналните данни, като при тази инспекция двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи са си посочили служебните карти за да бъдат пропуснати по-бързо. Единият от тях е сегашен притежател на охранителната компания, който през 2006 година е уволнен от системата на Министерство на вътрешните работи дисциплинарно след инспекция, която е открила, че е бил настоящ чиновник на охранителна компания, ръководена от каратист, и за поддържане на нерегламентирани контакти с лица от дейния престъпен контингент, извършващи тежки престъпни закононарушения ", настояват още от вътрешното министерство.



Освен това сега тече и инспекция по какъв начин автомобил на компанията " Изамет " от следствието " Осемте джуджета " на " Антикорупционния фонд " е станала благосъстоятелност на дъщерята на Младен Маринова - Силвия Маринова.

Младен Маринов е роден е на 21 ноември 1971 година в гр. Тетевен. Завършил е Академията на Министерство на вътрешните работи през 1991 година, магистърска степен - през 1997 година През 2005 година е приключил право в УНСС - София. На работа в Министерство на вътрешните работи е от 1991 година През 1997 е назначен на офицерска служба в отдел " Охранителна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи. В професионалната си кариера е бил: служител на реда в направление " Полиция " - СДВР; полицейски пълководец в отдел " Охранителна полиция " - СДВР; шеф група в отдел " Охранителна полиция " - СДВР; шеф бранш в отдел " Охранителна полиция " - СДВР; заместник-началник и шеф на отдел " Охранителна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи. От юни 2013 година заема длъжността заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи. През 2017 година беше назначен за основен секретар на Министерство на вътрешните работи, а малко по-късно става и вътрешен министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР