Министерството на външните работи вече е изпратило запитване чрез посолството

...
Министерството на външните работи вече е изпратило запитване чрез посолството
Коментари Харесай

МВнР е изпратило запитване към Канада относно гражданството на Кирил Петков

Министерството на външните работи към този момент е изпратило питане посредством посолството на Република България в Канада за съществуването на канадско поданство на Кирил Петков към датата на назначението му за министър на стопанската система. Това оповестиха от Министерство на външните работи пред Българска национална телевизия по отношение на писмен въпрос от народния представител от " ИТН " Димитър Гърдев, изпратен до външния министър за поданството на министър Петков.

Към момента Министерство на външните работи чака отговор, като в този случай няма регламентиран период за неговото приемане.

Депутатът от Има Такъв Народ пита дали Петков е имал двойно поданство все още на назначението му в служебния кабинет.

" Ако се откри, че служебният министър на стопанската система има и друго поданство все още на назначението му, то това ще е в прорез в конституцията ", написа Гърдев, който е показал, че задава въпроса " поради оповестени в средства за всеобща информация изказвания ". От уеб страницата " Пик " към този момент са задавали на конференция въпрос на Петков дали има канадско поданство още при започване на юни. Тогава той е дал отговор, че има българско.

Срокът, в който външният министър би трябвало да отговори, е 20 август, само че в петък това направи самият министър Петков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР