Министерството на външните работи в Шри Ланка официално оповести идентифицираните

...
Министерството на външните работи в Шри Ланка официално оповести идентифицираните
Коментари Харесай

Мисията ни в Делхи установи контакт с 12 български граждани в Шри Ланка

Министерството на външните работи в Шри Ланка публично оповести разпознатите задгранични жители, жертви на атентатите в събота. Сред тях няма български жители. Сред починалите чужденци са жители на Индия, Португалия, Турция, Англия и Съединени американски щати. По последни данни 290 души са починали при атентатите, а 500 са ранени.

Снимка: EPA

Мисията ни в Делхи е открила контакт с общо 12 български жители на територията на Шри Ланка, които са добре. Шестима от тях се намират в един от потърпевшите хотели при атентатите в Коломбо, само че не са били наранени. Другите шестима са в разнообразни градове отвън столицата. Те са посъветвани да изчакат цялостното усмиряване на обстановката преди да пътуват.
Консулът ни в Делхи: Българите да изчакат обстановката в Шри Ланка да се възстановява Днес четирима българи по електронен път са се свързали с консулството ни в Делхи за информация и инструкции
С посолството ни в Индия са се свързали и близки на български жител, който е на отмора в Шри Ланка дружно с още петима свои другари. Мисията ни в Делхи е в развой на определяне на неговото местоположение.

Българското посолство в Делхи е в непрекъснат контакт по линия на локалното консулско съдействие с посолствата на страните от Европейски Съюз в индийската столица, където се подава настояща информация. Посолството ни е в непрекъснат контакт и с хотели, и с лечебните заведения в Коломбо, където са настанени потърпевши при атентатите.

Снимка: EPA

От Министерство на външните работи поучават българските жители да поддържат връзка с посолството в Делхи, с околните си и да изчакат обстановката в Шри Ланка да се възстановява. Тя последователно се успокоява. Въведеният през вчерашния ден полицейски час в столицата към този момент е анулиран.
Седем души са задържани за кървавите атентати в Шри Ланка (ОБЗОР) При акцията за задържането им са починали трима униформени
Препоръчва се още българските жители в Шри Ланка да заобикалят места, в които се организират религиозни прояви или наоколо до религиозни храмове, а също и да демонстрират нерешителност, в случай че са наоколо до огромни събирания на хора, митинги или демонстрации.

При нужда или при изключителна обстановка българите могат да се свържат с посолството на България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550, тел. в отвън работно време: + 91 9910999498.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР