Министерството на външните работи отваря вратите си за посетители днес,

...
Министерството на външните работи отваря вратите си за посетители днес,
Коментари Харесай

Министерството на външните работи отваря вратите си за посетители днес

Министерството на външните работи отваря вратите си за гости през днешния ден, оповестиха от ведомството. Жителите и гостите на столицата ще имат опцията да влязат в,,Дома на българската дипломация " от 10:00 до 16:00 часа (в три времеви слота: 10:00 – 12:00 ч.; 12:00 – 14:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч.) и да прегледат конферентните зали, впечатляващата сбирка от изобразително изкуство и кабинета на министъра, където особено единствено за дребните посетители е планувана фотосесия на стола на посланик номер едно под мотото: „ Когато порасна, желая да бъда министър на външните работи “.

Посетителите на външното министерство ще имат опцията да видят и така наречен „ Черен мрамор “ – предверие, през което са минали стотици публични задгранични делегации, осведомиха от Министерство на външните работи. Гостите на министерството ще могат освен да се разходят из коридорите на българската дипломация, само че и да се срещнат от близко с работата на разнообразни дирекции на институцията, фокусирана в разнообразни сфери на българската външна политика.

Предвижда се дирекция,,Човешки запаси и административно обслужване‘‘ на Министерство на външните работи да показа опциите за стажове и работа във ведомството. Представители на Дипломатическия институт ще дават подробна информация по какъв начин се става посланик и какви образования провежда институтът. Служители на Дирекция „ Ситуационен център “ ще обяснят какво подпомагане може да окаже външното министерство на българските жители в чужбина при спешни обстановки.

Подготовката за присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), и целите на министерството са различен водещ детайл в програмата за посетителите.

В рамките на деня Държавният културен институт към министъра на външните работи ще провежда турове, на които гостите ще могат да научат повече за тесните връзки сред културата и дипломацията.

Влизането в Деня на отворените порти ще се реализира през Входа за гости против показване на документ за идентичност и след реализиране на физическа инспекция.

Деца до 16-годишна възраст ще бъдат допускани във ведомството с компаньон.

Програмата за Деня на отворените порти може да бъде
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР