Министерството на външните работи на Украйна защити назначението на Олеся

...
Министерството на външните работи на Украйна защити назначението на Олеся
Коментари Харесай

Киев за новия си посланик в София: Не е сексоложка, има диплома по международни отношения

Министерството на външните работи на Украйна отбрани назначението на Олеся Илащук за новия дипломат на Киев в София, като разгласи, че младата хубавица има тапия по интернационалните връзки, съобщи РИА Новости.

Изявлението на външното ведомство в Киев бе направено, откакто указът на президента Володимир Зеленски за промяна на досегашния първи посланик на Киев Виталий Москаленко бе обнародван в края на работната седмица, а украински медии описаха новата ръководителка на задачата в България като сексоложка без никакъв дипломатически опит. 

" Що се касае до назначението на Олеся Илащук на поста дипломат, то в Министерството на външните работи на Украйна имаме информация, че тя се е дипломирала с отличие по компетентност " Регионални проучвания " в катедра " Международни връзки " на Факултета по история, политология и интернационалните връзки на Черновицкия народен университет " Юрий Федкович ", се споделя в изказване на Министерство на външните работи на Украйна.

От ведомството допълват, че българското държавно управление е одобрило кандидатурата на Илащук, а назначението за посланици на хора, които не са дипломати от кариерата, е нормална интернационална процедура.

Самата Олеся Илащук обаче първо заключи персоналния си профил във Facebook, а по-късно в канала си в Телеграм написа, че някой е основал и организира против нея дискредитираща акция.

" Виждам доста погрешна информация и негативизъм към мен. Е, дано враговете знаят, че за мен преди всичко е моята родна Украйна и аз ще кажа истината. И може ли да се съди за индивида единствено по думите? Ще бъде правилно да се каже какво всъщност съм направила ", написа ядосано новата посланичка на Киев в София. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР