Министерството на външните работи на Украйна поиска от съответните агенции

...
Министерството на външните работи на Украйна поиска от съответните агенции
Коментари Харесай

Украйна уверява, че няма дискриминация при евакуацията на чужденци

Министерството на външните работи на Украйна изиска от съответните организации на Украйна да засилят поддръжката за непознати жители, в това число студенти, които желаят да се върнат в родните си страни или да се реалокират в трети страни заради съветската военна инвазия, оповестяват от украинското посолство у нас.

Украинското държавно управление прави всичко допустимо, с цел да улесни прекосяването им през държавната граница, която е затрупана от всеобщия приток на хора, бягащи от въоръжената експанзия на Русия.

На границата са основани краткотрайни пунктове за доброволческа помощ , които да обезпечат храна на задграничните студенти и да задоволят други филантропични потребности.
 Повече от 300 000 украинци са избягали в Европейски Съюз от войната
Повече от 300 000 украинци са избягали в Европейски Съюз от войната

Европейската комисия е подготвена да окаже целева помощ на страните

От украинското Министерство на външните работи декларират, че заради продължаващите дейни сражения сега е по-сигурно задграничните студенти да останат в местата си на престояване в Украйна.

От ведомството обаче приканват да не се подвеждат от съветската дезинформация.

Те твърдят, че няма дискриминация, учредена на раса или народност, в това число когато става въпрос за прекосяване на държавната граница от непознати жители.
 Български моряци са блокирани в Украйна
Български моряци са блокирани в Украйна

Те не могат да излязат в намерено море, тъй като има потънал транспортен съд

Подходът " първи пристигнал - първи обслужен " се ползвал за всички националности. Съществува и общоприета процедура за използване на документи, като някои филантропични изключения са позволени за дами и деца, разясняват от ведомството

От ведомството приканват всички страни да изискват от съветския президент Владимир Путин неотложно да спре войната си против Украйна , което ще бъде най-хубавият метод да се обезпечи сигурността и сигурността на своите жители там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР