Министерството на външните работи на Сърбия е изпратило протестна нота

...
Министерството на външните работи на Сърбия е изпратило протестна нота
Коментари Харесай

Белград с протестна нота до Хърватия след като изгориха кукла с образа на Вучич

Министерството на външните работи на Сърбия е изпратило протестна нота до посолството на Хърватия в Белград поради изгарянето на кукла, изобразяваща сръбския президент Александър Вучич по време на карнавалното шествие в село Кащел остарели, покрай хърватския пристанищен град Сплит, оповестяват сръбските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

" Изгарянето на кукла с облика на президента на Сърбия Александър Вучич е безусловно недопустим акт, който опонира на взаимно изразената подготвеност за цялостно нормализиране на връзките и развиване на всеобхватното съдействие на нашите страни ", се споделя в изказването на министерството на външните работи на Сърбия от през вчерашния ден, представено от организация Бета.

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич осъди изгарянето на куклата.

Хърватските медии оповестиха, че на карнавала в Кащел остарели по-рано тази седмица са изгорени кукли, изобразяващи президентите на Сърбия и на Русия - Александър Вучич и Владимир Путин.

Вучич сподели, че не е " изключително трагичен " от случилото се и че би завидял, в случай че беше изгорена кукла с лика на различен сърбин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР