Максимална прозрачност на всички процеси по подготовката на предстоящите избори

...
Максимална прозрачност на всички процеси по подготовката на предстоящите избори
Коментари Харесай

Максимална прозрачност при подготовката на вота

Максимална бистрота на всички процеси по подготовката на идните избори е водещ принцип в работата на служебния кабинет. Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев, който през днешния ден участва на общественото изтегляне на номерата на машините за гласоподаване, които ще бъдат удостоверявани за сходство за вота на 9 юни.

„ Поели сме ангажимент за почтени избори и ще създадем всичко в тази посока “, безапелационен беше министър председателят. Главчев уточни, че крайната цел е да бъде върнато доверието на българските жители в изборния развой и в машинното гласоподаване и хората да бъдат сигурни, че гласът им ще бъде регистриран правилно. Според министър-председателя това е причина за повишение на изборната интензивност.

Министърът на електронното ръководство Валентин Мундров също открои напъните на ръководеното от него ведомство да подсигурява оптимално транспарантен и открит развой по засвидетелствуване на машините. Министърът особено акцентира, че в процеса по засвидетелствуване ще вземат участие външни за министерството специалисти.

За днешното събитие бяха поканени да участват представители на Централната изборна комисия, на публичния съвет към ЦИК, както и членове на парламентарно показаните партии.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР