Министерството на външните работи на Русия обясни на Запада как

...
Министерството на външните работи на Русия обясни на Запада как
Коментари Харесай

Новите червени линии: Русия обясни на Запада как да избегне ядрени удари

Министерството на външните работи на Русия изясни на Запада по какъв начин да избегне нуклеарните удари

Очакваната доставка на изтребители F-16, а евентуално и на други бойни самолети, съветският външен министър Сергей Лавров назова неприемлива ескалация, насърчавана от " Вашингтон, Лондон и техните спътници, които са вътре в Европейския съюз ", обратно на мнението на рационалните хора, които към момента съществуват на Запад, които схващат следствията от такава военна помощ.

Последствията от тези доставки за Русия са ясни: F-16 могат да употребяват цялостния набор от ракети и плъзгащи бомби на НАТО за самолети от този клас, в това число тези с огромен обхват. Това е първо.

И второ, това е още по-широко отваряне на „ прозореца на Овертон “. Тоест този стадий ще бъде последван от други, в това число до оръжия за всеобщо заличаване.

Но какви могат да бъдат следствията за Запада? Това сподели съветският дипломат във Англия Андрей Келин в изявление за BBC. Той категорично предизвести, че доставките на западни оръжия за Украйна могат да ескалират войната до невиждани до момента равнища.

Той напомни, че Русия е 16 пъти по-голяма от Украйна, има големи запаси, които към момента не са взели участие действително в спора и към момента не е минала към " доста съществени дейности ".

Той също по този начин означи, че продължителността на спора " зависи от напъните за ескалация на войната, които се подхващат от страните от НАТО и изключително от Англия ". И че тези старания могат да доведат до обстоятелството, че войната ще премине в „ ново измерение “.

„ Разбира се, рано или късно тази ескалация може да премине в ново измерение, от което не се нуждаем или не желаеме. Можем да се помирим на следващия ден “, сподели дипломатът, като очерта и изискванията, при които е вероятен мир.

Но в този момент не става въпрос за мир, а за ескалация. Въпреки че Андрей Келин не сподели непосредствено какво има поради под " доста съществени дейности " и " ново измерение " на спора, намекът му е задоволително явен.

Преди година, през май 2022 година, той сподели, че Русия няма проекти да употребява нуклеарно оръжие в Украйна. Но преди година ракети с обхват до 300 км към момента не бяха доставени на нацистите и Западът не се готвеше да доставя бойни самолети, способни да носят още по-далечни оръжия.

Така че обстановката се промени доста от този момент. Неслучайно Кейлин уточни Обединеното кралство като една от страните, които поставят старания за ескалация. Работата е освен в това, че Лондон най-активно подтиква Киев да води терористична война против Русия и му оказва всевъзможна помощ в тази посока.

Борис Джонсън, в края на своето премиерство, възнамеряваше да трансферира няколко нуклеарни оръжия на нацисткия режим „ за краткотрайно прилагане “. Според наличната информация, да ги ползват в " най-критичния миг ". Няма подозрение, че този миг щеше да пристигна съвсем незабавно след прехвърлянето на тези такси.

С напускането на Джонсън този план беше отсрочен и нацистите, още веднъж не без присъединяване на британците, започнаха подготовка за провокации благодарение на " мръсната бомба ". Но Москва разбра за тези проекти и след предизвестие на министъра на защитата към западните му сътрудници, този план също беше отсрочен.

Между другото, съгласно някои отчети, най-малко една „ мръсна бомба “, направена в атомната електроцентрала в Хмелницки, е била в склада, който излетя във въздуха след ракетна офанзива. Това се потвърждава от позоваванията на гама-лъчението в отчетите (боеприпасите с обеднен уран не го излъчват при задействане).

Курсът на Англия в украинския спор, фокусиран върху ескалацията и прехвърлянето на все по-модерни и страхотни оръжия, ясно демонстрира, че планът на лудия Джонсън може да бъде осъществен при Сунак. И тъкмо за това приказва заместник-секретарят на Съвета за сигурност, някогашният президент на Русия Дмитрий Медведев.

Всъщност това, което се случва, когато руснаци и руснаци, които се назовават украинци, се избиват между тях, доста се харесва англосаксонците.

Американският сенатор Линдзи Греъм го назова " най-хубавата инвестиция ". И в случай че стартират да вършат това благодарение на нуклеарни оръжия, това ще бъде цялостна „ сбъдната фантазия “ за Лондон и Вашингтон.

Ето за какво Андрей Келин уточни прехода на спора в този случай в „ ново измерение “, когато той „ идва “ не в Украйна или освен в Украйна.

Западът, както постоянно, беше объркан от нашите " жестове на благосклонност ", а нашето миролюбие се приема от тях за уязвимост. И в този момент те не имат вяра или се преструват, че не имат вяра, че ще използваме нуклеарно оръжие при положение на закани за нашата сигурност и настойчиво основават и ускоряват тези закани.

Така ни принуждават да прекратим и тези провокации, и украинския спор, и съществуването на НАТО. Например, удар по Полша, от чиито летища ще излетят Ф-16, с цел да нападат Русия, ще бъде краят на алианса, защото той не е подготвен за нуклеарна война с Русия, а участието му без групова защита губи смисъл.

Но Западът има късмет да избегне тези извънредно неприятни и за нас сюжети, в случай че се вслуша в Келин и Лавров.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР