Министерството на външните работи на Република България приветства решението на

...
Министерството на външните работи на Република България приветства решението на
Коментари Харесай

МВнР приветства гласуването в Македонския парламент

Министерството на външните работи на Република България приветства решението на Народното събрание на Република Македония да ратифицира Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни.

Това се показва в особено изказване на външното ни ведомството.

С акта на ратификация, съгласно Министерство на външните работи, се удостоверява волята за създаване на добросъседски връзки, които са значим детайл от европейската вероятност на всички страни от Западните Балкани.

Припомняме, след дълги години на отсрочване това лято двете страни подписаха под Договор за другарство, добросъседство и съдействие. Подписите под документа сложиха министър председателите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев и го дефинираха като "исторически миг ". Първоначално декларираните упования бяха договорът да мине през парламентите на България и Македония до края на предходната година.

От Външно показват и че Република България ще продължи да бъде дейна в поддръжката си за европейската интеграция на Република Македония, и припомнят, че това е стратегически избор на нашата страна, залегнал и в целите на българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз.

"Договорът за другарство, добросъседство и съдействие с Република Македония е учреден на споделени европейски полезности, които вършат района по-единен и по-силен ", се споделя в позицията на министерството ни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР