Министерството на външните работи на Република България оказва в рамките

...
Министерството на външните работи на Република България оказва в рамките
Коментари Харесай

МВнР: Оказваме пълно съдействие на Република Северна Македония във връзка с катастрофата на Струма

Министерството на външните работи на Република България оказва в границите на компетенциите си цялото належащо подпомагане на Република Северна Македония по отношение на злополуката на автомагистрала „ Струма “.

В това увери министърът на външните работи Светлан Стоев премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, външния министър Буяр Османи и здравния министър Венко Филипче. Българският външен министър посрещна по-рано през днешния ден държавната делегация от Република Северна Македония в болница „ Пирогов “, където дружно посетиха потърпевшите при тежкия пътен случай. Директорът на болничното заведение проф. Иван Поромански осведоми за положението на пациентите и полаганите за тях грижи.
свързани новини44650преди 1 часа46945преди 2 часа
Министерство на външните работи, както и посолството ни в Скопие са в непрекъснат контакт с Министерството на външните работи на Република Северна Македония и дипломатическото й посланичество в София.

Поискали сме от способените български институции да бъде обезпечено предпочитано и гладко влизане в България на околните и роднините на починалите и потърпевшите, както и на представители на медиите на Република Северна Македония с оглед филантропичния аспект на случая. В рамките на компетенциите си Министерство на външните работи оказва подпомагане и на екип от правосъдни медици, както и на чиновници от Министерство на вътрешните работи на Република Северна Македония, които ще дойдат в страната ни по отношение на злополуката.

Министерството на външните работи на Република България още един път изрича своите най-искрени съболезнования към Република Северна Македония по отношение на нещастието.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР